Wędzenie kurczaka w zimie - Wędzarnia | Budowa wędzarni | Gril murowany l Działka :: Władysławowo

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

Wędzenie kurczaka w zimie

Wolne chwile



23 stycznia 2010r.

Postanowiłem odpalić wędzarnię w Nowym Roku.
Zima trzymała w dalszym ciągu, ale co tam.
Przygotowałem 2 kury, mały baleronik i szyneczka oraz trochę kiełbasy i do dzieła.
Temperatura na dworze ok. -15 stopni. Piec w gotowość - czas ok. 6 godzin i gotowe.

Jednak tym razem miałem trochę kłopotów z rozpaleniem ale to skutek wiatru z róznych stron, nie było za spokojnie, jednak udało się i po jakiejś godzinie sytuacja została opanowana, a przy okazji i ja się lekko " podwędziłem " dymem hehe..... .

Smakowitości pokazane na tacy w takich warunkach smakują wręcz rewelacyjnie - zaręczam :-)

Przy okazji zrobiłem też w oczku dziurkę dla rybek tylko nie wiedziałem, że lód będzie jeszcze taki gruby - ok. 25cm.

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego
stat4u